بررسی چالش های ساخت سازه کششی و پارچه مناسب آن

بررسی چالش های ساخت سازه کششی و پارچه مناسب آن

سازه کششی یکی از قدیمی ترین فرم های ساخت سرپناه بشری است که قدمت آن به هزاران سال پیش باز می گردد. این سازه ها در طول زمان دچار تغییرات فراوانی شده و امروزه سبکی مدرن و خلاقانه به خود گرفته است.

برای ساخت یک سازه از پارچه برزنت و چهارچوب فلزی استفاده می شود. این مقاله اختصاصا در رابطه با ویژگی های مهم پارچه سازه کششی و چالش های اجرای آن صحبت می کند.

سازه کششی چیست؟

شاید بهتر باشد پیش از هر صحبتی با مفهوم سازه کششی بیشتر آشنا شویم. این سازه ها در حقیقت تجهیزاتی برای معماری های خلاقانه بوده و از پارچه و زیر ساخت فلزی تشکیل می شوند. البته در برخی مدل ها نیز پارچه به کمک کابل های مخصوص در جای خود فیکس شده و فرم مورد نظر را به وجود می آورد. در واقع پارچه سازه کششی اصلی ترین بخش آن به شمار می آید.

سازه کششی طی 30 سال اخیر بیش از گذشته مورد توجه کارشناسان معماری قرار گرفته است. دلیل این امر را می توان در گرو هزینه کم ساخت و نتیجه زیبا و جذاب آن ها دانست. ضمن این که این سازه ها قادر به تحمل هر گونه شرایط آب و هوایی از قبیل گرما و سرمای شدید، طوفان و بادهای شدید، بارش باران و برف و … می باشد.

چالش های اجرای سازه کششی چیست؟

به کارگیری سازه کششی به عنوان سایبان، سقف یا حتی نمای ساختمان ها در عصر امروزی طرفداران زیادی دارد. این فرم های خلاقانه هندسی، زیبایی و کارایی را در کنار هم برای کاربران فراهم می آورند. اما پیش از استفاده و نصب این سازه ها بایستی چالش های ساخت آن را به خوبی شناسایی نموده و درصدد یافتن راهی برای حل آن ها به بهترین نحو ممکن باشید.

از این رو برخی از چالش های مهم در پیاده سازی سازه کششی چادری را در ادامه بیان می کنیم:

1- بهبود راندمان انرژی در بنا

مصرف بی رویه انرژی در جهان حاضر یکی از معضلات بزرگ جامعه بشری به شمار می آید. از این رو متخصصان در هر حوزه ای می کوشند راهکاری برای کاهش مصرف انرژی و بهبود راندمان آن کشف کنند.

سازه کششی یکی از روش های کاربردی در صنعت معماری است که مانع از هدر رفت انرژی خواهد شد. پارچه سازه کششی سایه ای نسبتا بزرگ بر سطح ساختمان و یا فضای مورد نظر افکنده و به این ترتیب در بهبود راندمان انرژی موثر واقع می شود.

2- طراحی کاربردی در فضاهای عمومی

یکی دیگر از چالش های پیش رو برای استفاده از سازه های کششی در محیط های عمومی است. قطعا فضاسازی یک شهر باید مطابق فرهنگ جامعه آن صورت پذیرد. به کار گرفتن سازه کششی در معابر شهری باید در عین ارائه المان هایی از ویژگی های آن شهر، راحتی و آسایش شهروندان را نیز فراهم آورد.

حتما بخوانید  راهنمای قیمت گذاری سایت فروشگاهی

در حقیقت نصب سازه ای که موجبات دردسر را برای مردم ایجاد کند، نه تنها مفید نبوده، بلکه منجر به ناراحتی افراد هم خواهد شد.

3- زیباسازی فضا در شب

متریال به کار رفته در ساخت سازه چادری به گونه ای است که هم در روز و هم در شب راحتی و آسایش را برای مردم ایجاد می کند. به طور مثال پارچه سازه کششی به عنوان اصلی ترین بخش آن، دارای قابلیت پخش نور است.

به این ترتیب در طول روز نور خورشید به راحتی از آن عبور کرده و در کنار روشنایی فضا، سایه حاصل از پارچه سقف هم محیط مطلوبی ایجاد می کند. در طول شب نیز می توان از نورپردازی های مختلف در زیر این پارچه استفاده نمود و نمایی زیبا و در عین حال روشن به وجود آورد.

4- نوسازی ساختارهای قدیمی

نوسازی در دنیای معماری یکی از دغدغه ها و چالش های همیشگی کارشناسان این عرصه است. یکی از راهکارهای پیش رو برای معماران، تلفیق المان های مدرن با محیط های سنتی و قدیمی است. هر چه این المان ها با خلاقیت بیشتر در هم آمیخته شوند، فضایی دلنشین تر به وجود خواهند آورد. سازه کششی می تواند یکی از المان های مدرن مورد استفاده باشد که در دل محیطی سنتی جای گیری نموده است.

آشنایی با انواع سازه کششی

سازه های کششی اغلب از طرح های هندسی گنبدی شکل و به صورت طاق و ناودیس تشکیل شده اند. در این سازه ها پارچه سقف به کمک چهارچوب فلزی و کابل ها طوری طرح ریزی می شود که نمای طاق و ناودیس ایجاد گردد. این سازه ها دارای مدل های مختلفی هستند که در ادامه انواع طبقه بندی آن ها را با هم بررسی می کنیم.

1- انواع سازه چادری بر اساس ساختار تکیه گاه

ساختار سازه چادری طوری است که از ستون به عنوان نگهدارنده اصلی سازه استفاده می کند. این ستون ها با سه تکنیک مختلف به نام های دیرک داخلی، دیرک خارجی و قوس داخلی بهره می برند.

2- انواع سازه چادری بر اساس ساختار ظاهری

دیگر طبقه بندی سازه چادری بر اساس ساختار ظاهری آن ها انجام می شود. در این طبقه بندی سه نوع طراحی سازه با نام های طراحی مخروطی، زین اسبی و کششی وجود دارد. این فرم ها معمولا با کشش پارچه سازه کششی در جهات مختلف ایجاد می شود. هر یک از این فرم ها ویژگی و قابلیت های منحصر به فرد خود را داشته و در کنار زیبایی، مقاومت سازه را در مقابل شرایط مختلف جوی فراهم می آورند.

آیا سازه کششی متحرک است؟

 

آیا سازه کششی متحرک است؟

حال که با انواع سازه های کششی و چالش های اجرای آن آشنا شدید، این سوال پیش می آید که آیا این سازه های پارچه ای متحرک هستند؟

در پاسخ باید بگوییم سازه های چادری دارای دو مدل متحرک و ثابت می باشند که استفاده از آن ها به شرایط مکان نصب بستگی دارد. سازه های متحرک در صورت نیاز قابلیت حرکت داشته و می توان پارچه سقف آن ها را کوچک یا بزرگ نمود. در حقیقت این مدل سازه به روی یک مسیر ریلی نصب شده و با فرمان کاربر جابجا می شود.

حتما بخوانید  با سه برند نامی تولیدکننده بخاری برقی بیشتر آشنا شویم

ساختار نگهدارنده پارچه سازه کششی

جهت نگهداری پارچه سازه کششی از ستون ها و ریل های مختلفی استفاده می شود. اما نکته مهم جنس این ستون هاست. در واقع آن ها باید به قدر کافی توانایی تحمل وزن سازه را در شرایط مختلف داشته باشند. به همین منظور در اغلب مواقع چهاچوب سازه را از پروفیل آلومینیوم می سازند. این پروفیل ها ویژگی های به خصوصی برای سازه به همراه دارند که در ادامه برخی از آن ها را بیان می کنیم:

  • همانطور که پارچه سازه کششی در قابل نفوذ آب مقاوم است، بدنه فلزی آن هم باید تحمل بالایی در شرایط مرطوب و خیس داشته باشد. پروفیل های آلومینیومی به خوبی در برابر زنگ زدگی در شرایط مرطوب مقاوم بوده و انتخابی مناسب هستند.
  • آلومینیوم با وجود وزن کمتری که نسبت به دیگر فلزات دارد، در برابر فشار باد و طوفان مقاومت ایده آلی از خود نشان می دهد. به همین جهت می توان با خیال آسوده نگهداری پارچه سازه چادری را بر عهده آن گذاشت.
  • دیگر مزیتی که وزن کم پروفیل آلومینیومی به همراه دارد، راحتی جمع و باز کردن سازه های متحرک به کمک نیروی الکتریکی است. به همین منظور انرژی برق کمتری صرف شده و راندمان انرژی نیز بهبود می یابد.
  • علاوه بر تمام موارد بالا، استفاده از پروفیل آلومینیوم برای نگهداری پارچه سازه کششی، منجر به کاهش زمان لازم برای جمع کردن سازه به هنگام بارش باران و یا طوفان های شدید می شود.

بهترین نوع پارچه سازه کششی چیست؟

همان طور که گفتیم پارچه سازه کششی یکی از مهم ترین اجزای آن بوده و کیفیتش از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی پارچه مورد استفاده در ساخت این سازه ها باید در برابر فشار باد، وزن باران و برف و مواردی از این دست تحمل بالایی داشته باشد. علاوه بر این انعطاف پذیری مناسب هم از معیارهای اصلی انتخاب پارچه برای سازه های چادری می باشد. در ادامه ویژگی های مهم انتخاب پارچه برای سازه های کششی را بیان می کنیم:

  • پارچه سقف در سازه های چادری باید در مقابل تابش نور خورشید مقاوم باشند. به عبارت دیگر این پارچه ها باید ضد UV بوده و در گذر زمان دچار مشکلات پوسیدگی ناشی از تابش آفتاب نشوند.
  • بافت پارچه سازه کششی بایستی در مقابل نفوذ آب مقاوم بوده و هنگام بارش برف و باران، مانع از عبور آن ها به زیر سازه شود.
  • داشتن انعطاف پذیری بالا دیگر ویژگی مهم پارچه های مورد استفاده در ساخت سایبان است. به طوری که هنگام کشیدن پارچه توسط کابل ها برای فرم دهی سازه دچار مشکل نشویم.
  • داشتن مقاومت بالا در مقابل وزش بادهای شدید و طوفان یکی دیگر از لازمه های انتخاب پارچه سایبان به شمار می آید. زیرا اغلب سازه های این چنینی در فضای باز مورد استفاده قرار می گیرند.
  • عدم اشتعال پذیری و نسوز بودن پارچه سازه کششی نیز اهمیت بالایی دارد. به این ترتیب در صورت بروز حوادثی مانند آتش سوزی، احتمال خطر تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.

 

انواع پارچه سازه کششی

انواع پارچه سازه کششی

با در نظر گرفتن ویژگی های یک پارچه سازه کششی ایده آل، در ادامه چند مورد از انواع پارچه های کارآمد برای این سازه ها را با هم بررسی می کنیم:

1- پارچه پلی استر پی وی سی

پارچه پلی استر با روکش پی وی سی یکی از گزینه های مناسب برای ساخت سازه کششی است. این پارچه ها دارای سطح پلاستیکی بوده و قابلیت شستشوی راحت و آسان را دارند. علاوه بر این در برابر نفوذ آب هم مقاوم بوده و در صورت بارش برف و باران کارایی لازم را خواهند داشت. در کنار این ها قیمت مقرون به صرفه این مدل پارچه ها منجر به کاهش هزینه های ساخت سازه چادری نیز می شود.

حتما بخوانید  5 ایده جذاب و کاربردی برای کسب درآمد از تیک تاک

2- پارچه برزنت

پارچه برزنت دیگر انتخابی است که برای ساخت سازه کششی مورد استفاده قرار می گیرد. این پارچه به خوبی در برابر فشار ناشی از باد و طوفان مقاوم بوده و کشسانی و انعطاف لازم را برای ایجاد سازه فراهم می آورند.

3- روکش نایلون پی وی سی

نایلون های پی وی سی اغلب برای ساخت سازه های بادی به کار گرفته می شوند. این روکش ها کاملا ضد آب بوده و به راحتی می توان آن ها را شستشو داد. ضمن این که دارای خاصیت کشسانی و انعطاف پذیری بالا بوده و به راحتی فرم سازه را به خود می گیرند.

4- پارچه تفلون PTFE

تفلون PTFE یکی دیگر از روکش های کاربردی برای ساخت سازه کششی است. این نوع پارچه ماندگی بالایی داشته و در برابر فشار و ضربه به خوبی مقاومت می کند. در واقع استحکام تفلون PTFE نسبت به روکش های پی وی سی بیشتر بوده و حتی تا 30 سال به صورت مدام ماندگاری دارند. البته قیمت آن ها نسبتا گران بوده و به همین منظور اغلب خریدارن به سراغ مدل های PVC می روند.

5- فویل EFTE

فویل های ETFE کاملا شفاف بوده و به صورت یک یا 5 لایه مورد استفاده قرار می گیرند. نصب فویل ETFE به عنوان پارچه سازه کششی در کنار زیبایی زیادی که به همراه می آورد، مقاومت خوبی نیز در برابر فشار و ضربه به سازه ارائه می کند.

6- پارچه سازه کششی کتان

پارچه سازه کششی کتان تنها در شرایطی کاربرد دارد که آب و هوای محیط ایده آل بوده و از وزش باد و طوفان های شدید خبری نباشد. زیرا این پارچه قادر به تحمل فشار ناشی از بادهای طولانی و قدرتمند نیست.

 

خرید پارچه سازه کششی از دنیای چادر

خرید پارچه سازه کششی از دنیای چادر

با توجه به ساختار سازه های کششی در میابیم پارچه مورد استفاده در تولید آن ها باید از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد. در حقیقت پارچه به عنوان مهمترین بخش یک سایبان، بایستی در شرایط مختلف مقاومت خود را نشان داده و عدم کیفیت آن منجر به کاهش سطح امنیت سازه خواهد شد.

فروشگاه دنیای چادر با تجربه ای طولانی در عرصه تولید پارچه های سقف و سایبان تلاش نموده همواره کیفیت محصولات و رضایت مشتریان را در اولویت خود قرار دهد. شما عزیزان می توانید برای تهیه پارچه سازه کششی با کیفیت به دنیای چادر مراجعه نموده و از انواع محصولات ما دیدن نمایید. قطعا با بررسی و شناخت بیشتر نسبت به این محصولات می توانید انتخابی ایده آل و هم راستا با نیازتان برگزینید. این فروشگاه مجموعه ای عظیم از انواع پارچه های سازه های چادری و سایبان را گرد هم آورده تا مشتریان بتوانند در کمال آرامش خریدی ارزشمند و با کیفیت را تجربه کنند.

جهت سفارش پارچه سازه کششی از فروشگاه دنیای چادر و یا دریافت مشاوره از کارشناسان کافی است از طرق زیر با ما در ارتباط باشید.

آدرس وب سایت : https://donyayechador.ir

تلفن تماس: 36609320 – 026

فکس: 36639298 – 026

موبایل: 4049871 – 0912

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *