ریدایرکت چیست ؟ معرفی انواع redirect

ریدایرکت چیست ؟ معرفی انواع redirect

کلمه ریدایرکت (Redirect ) در لغت به معنی تغییر مسیر یا هدایت به یک مکان جدید است. در اینترنت تغییر آدرس یک سایت به سایت دیگر را ریدایرکت می نامند. گاهی اوقات برای جستجوی یک آدرس در گوگل با خطای 404 مواجه می شوید. این ارور 404 بدین معنی است که آدرس سایت شما تغییر کرده است و این صفحه دیگر وجود ندارد. اگر شما یکی از کاربرانی هستید که صاحب سایت هستید می بایست با اصطلاح ریدایرکت چیست ؟ انواع آن و نحوه استفاده از آن آشنا شوید. ما در این مقاله به بررسی redirect چیست می پردازیم.

 

ریدایرکت چیست ؟

ریدایرکت چیست ؟ ( redirect )

امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و عصر اینترنت همه ما با اینترنت و کارهای اینترنتی سرو کار داریم. یکی از اصطلاحات مهم در بخش طراحی سایت در شیراز ، اینترنت و به ویژه در سئو، ریدایرکت است. در صفحات وب یک آدرس URL وجود دارد و هنگامی که شما قصد انتقال آدرس سایت خود را دارید به ریدایرکت نیاز دارید. هنگامی که کاربران روی آدرس URL قدیمی کلیک می کند صفحه دیگری برای او باز می شود که ارور 404 نوشته شده است.  اما در صورت ریدایرکت کردن صفحات کاربر مستقیم به صفحه جدیدی که روی آن ریدایرکت شده وارد می شود. در سئو ریدایرکت روشی است که در آن کاربران و موتورهای جستجو بطور خودکار به آدرس جدید یا وبسایت جدید انتقال می یابند. ریدایرکت ها نقش بسزایی در کسب و کار صاحبان سایت، توسعه گرها و حتی جستوکنندگان ایفا می کنند.

 

انواع ریدایرکت ها

معرفی انواع redirect

در مبحث ریدایرکت چیست ؟ ریدایرکت ها را به دسته های زیر تقسیم می کنند:

  • Redirect 301

ریدایرکت 301 جهت انتقال دائمی یک URL به URL دیگر انجام می شود. در این ریدایرکت، اعتبار صفحه قدیمی بطور کلی به صفحه دیگر منتقل می شود و تاثیر خوبی روی سئوی وبسایت شما دارد. زمانی می توان از ریدایرکت 301 استفاده کرد که شما می خواهید دامنه وبسایت خود را تغییر دهید. در این مورد می بایست همه لینک های وبسایت خود را جایگزین آدرس های جدید کنید. کاربرد مهم ریدایرکت 301، تبدیل آدرس http به https است.

  • Redirect 302

ریدایرکت 302 زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که در وب سایت شما صفحات به دلایلی بطور موقت در دسترس نیستند. با انجام این تغییرات کاربر با ارور 404 مواجه نمی شود و بلافاصله به صفحه مورد نظر خود منتقل می شود. ریدایرکت 302 به موتور جستجوی گوگل نشان می دهد که یک انتقال بصورت موقت به صفحه جدید وجود دارد. این نوع ریدایرکت بر خلاف ریدایرکت 301 موقت است و برحسب زمانی که مدیر سایت تعیین کرده است فعال یا غیر فعال می شود.

  • Redirect 307

ریدایرکت 307 در واقع همان کار ریدایرکت 302 را انجام می دهد.پروتکل اینترنتی http دو نسخه 0/1 و 1/1 دارد و کل فضای وب بر اساس پروتکل http می چرخد. ریدایرکت 302 در هر دو نسخه 0/1 و 1/1 خوب کار می کند اما ریدایرکت 307 فقط در نسخه 1/1 خوب عمل می کند. اگر نیاز به ریدایرکت موقت دارید از 302 استفاده کنید.

  • Redirect 401

ریدایرکت 401 زمانی است که محتوای صفحه کلا پاک شده است.

  • Redirect 451

ریدایرکت 451 یک نوع ارور است که به کاربران اعلام می کند صفحه یا وبسایت مورد نظر به دلایل قانونی حذف شده است.

  • Redirect 410

جهت جلوگیری از نمایش خطای 404 از ریدایرکت 410 استفاده می شود که به کاربران و موتورهای جستجو اعلام می کند این صفحه یا وبسایت حذف شده است. بنابراین ربات های جستجو متوجه حذف شدن آن صفحه می شوند و آن را از نتایج جستجو پاک می کنند.

  • Redirect Meta Refresh

متای رفرش در سطح سرور نیست بلکه در سطح صفحه اتفاق می افتد. ریدایرکت متای رفرش ، کُند است و برای سئو مناسب نیست. این ریدایرکت همراه با شمارش معکوس 5 ثانیه ای رخ می دهد و این متن را نمایش می دهد : ” اگر تا 5 ثانیه دیگر به صفحه هدایت نشدید، این قسمت را کلیک کنید” . از ریدایرکت Meta Refresh در روش های سئوی سیاه استفاده می شود.

  • Redirect 503

در این نوع ریدایرکت سرور سایت آفلاین است و کاربران دسترسی به صفحه سایت ندارند. نمایش ریدایرکت 503 می تواند دلایل مختلفی مانند نیاز به آپدیت، بک آپ گرفتن یا پیکربندی اشتباه ، شلوغی وبسایت داشته باشد.

  • Redirect 308

ریدایرکت 308 تقریبا شبیه ریدایرکت 307 کار می کند اما تغییر در مسیر آن بصورت دائمی اتفاق می افتد و اعتبار آدرس قبلی به آدرس جدید منتقل می شود. بهتر است جهت تغییر مسیر و انتقال بصورت دائم از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

حتما بخوانید  رپورتاژ آگهی چیست و چه تاثیری در سئو دارد ؟

Http Redirect

Http Redirect چیست ؟

در Http اگر تغییر مسیری لازم باشد توسط سرور ارسال می شود. که بصورت پاس تغییر مسیر ویژه به یک درخواست ارسال می کند. پاسخ ریدایرکت مسیرها کدهای وضعیتی دارند که از عدد 3 آغاز می شوند و یک سرصفحه موقعیت مکانی URL جهت هدایت مجدد آنها را نگه می دارد. هنگامی که مرورگرها یک ریدایرکت دریافت می کنند URL جدیدی که در عنوان موقعیت مکانی قرار دارند را بارگذاری می کند و بدون اینکه کاربران متوجه تغییر مسیر شوند او را به آدرس جدید و سایت جدید هدایت می کنند. هنگامی می توانید از Http استفاده کنید که قسمتی از سایت مورد نظر شما در حال بازسازی است و می خواهید از دسترس خارج باشد. یا زمانیکه مکان وبسایت را تغییر داده اید و قصد دارید بازدیدکنندگان سایت جدید شما را بازدید کنند.

کاربرد ریدایرکت ها

کاربرد ریدایرکت ها

حال که فهمیدیم “ریدایرکت چیست و با انواع Redirect ها آشنا شدیم خوب است کاربرد آنها را هم بدانیم.

  • اگر می خواهید آدرس صفحه ای را تغییر دهید توصیه می کنیم آدرس قدیمی به صفحه جدید ریدایرکت 301 شود.
  • اگر مایل به تغییر دامنه وبسایت خود هستید بهتر است بعد از اینکه دامنه جدید را تهیه کردید، آدرس دامنه فعلی را روی دامنه جدید دایرکت کنید. با این کار علاوه بر اینکه کاربران قدیمی خود را حفظ می کنید قسمتی از اعتبارات دامنه فعلی شما به دایرت دامنه جدید منتقل می شود.
  • اگر در وبسایت شما چند صفحه با محتوای یکسان اما آدرس های مختلف وجود داشته باشد باید برچسب ها و صفحات تکراری را حذف کنید و آدرس آنها را به صفحه اصلی ریدایرکت کنید.

 

دلایل ریدایرکت کردن آدرس ها

دلایل ریدایرکت کردن آدرس ها  URL

به منظور ریدایرکت کردن آدرس URL می توانیم 5 دلیل بیاوریم:

  • تغییر دامنه ها

یکی از اتفاقات مهم که برای برندها  در سایت رخ می دهد ثبت دامنه با پسوند خاص است. این کار سبب می شود رقبای آن برند با هما دامنه ولی پسوندهای مختلف از آن استفاده کنند و موجب لطمه به ترافیک سایت می شود.

  • ریدایرکت محتوای تکراری روی محتوای اصلی

یکی از نکات مهم در سئو که در صورت رعایت نکردن باعث جریمه شدن سایت می شود وجود محتواهای تکراری است. از طرفی حذف  URLباعث ایجاد خطای 404 می شود و اگر محتوای تکراری در سایت وجود دارد یکی از آنها را به عنوان مقاله اصلی در نظر می گیریم و محتوای فرعی را روی آدرس مقاله اصلی Redirect می کنیم.

  • هدایت Subdirectory

انجام ریدایرکت در سئو و و ساختار سایت نقش مهمی دارد. وب مستر به منظور بهبود وضعیت سایت یا به خاطر تغییر استراتژی اداره سایت ممکن است از دایرکت استفاده شود. اگر مایل به تغییر آدرس وبلاگ هستید و می خواهید آن را به صورت یک زیر دامنه جداگانه تغییر دهید می بایست آن را ریدایرکت کنید.

  • Redirect دامنه قدیمی روی دامنه جدید

گاهی اوقات کاربران دامنه ای را برای سایت خود انتخاب می کنند و ممکن است انتخاب اول آنها نباشد و بعدها نیز بتوانند آن دامنه را خریداری کنند. هنگام خرید دامنه جدید می توانیم دامنه قدیمی را روی دامنه جدید ریدایرکت کنیم. بنابراین کاربران با کلیک روی آدرس قدیمی به آدرس صفحه جدید می روند و نیازی به انتقال فایل ها از یک دامنه به دامنه دیگر نیست.

  • ریدایرکت کردن یک آدرسURL روی URL دیگری

زمانی که بخواهیم آدرس های اینترنتی قدیم را روی آدرس های جدید ریدایرکت کنیم، اگر ساختار URL را تعویض کنیم باید از ریدایرکت استفاده کنیم. در این حالت باید ریدایرکت 301 را از آدرس قدیمی به URL جدید اجرا کنیم. اگر از ریدایرکت 301 استفاده کنید چون دائمی است در موتور جستجوی گوگل ثبت می شود و در سئو تاثیر مثبت دارد. بنابراین کاربران به مطالبی که به دنبال آنها هستند به راحتی دسترسی پیدا می کنند.

حتما بخوانید  الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست ؟

 

نکات مهم در ریدایرکت ها

نکات مهم در ریدایرکت ها

برای استفاده از ریدایرکت 302 سعی کنید صفحات یا سایت هایی که به دلایلی کلا حذف شده اند را با این روش ریدایرکت نکنید. زیرا با این کار اعتبار و ارزش صفحه حذف شده را به آدرس جدید انتقال  نمی دهید. به مرور زمان این صفحه از دیتا بیس موتورهای جستجو حذف می شود. در این مواقع می توانید از ریدایرکت 301 استفاده کنید و ارزش و اعتبار صفحات خودتان را به آدرس جدید ریدایرکت کنید. نکته مهم دیگر این است که ریدایرکت  همه صفحه های حذف شده روی صفحه اصلی اشتباه بزرگی است و مدیران سایت نباید آن را انجام دهند.

 

نتیجه گیری

بطور کلی استفاده کردن از روش ریدایرکت در سئو نه تنها به کاربران در یافتن محتوای مورد نظرشان کمک می کند بلکه مانع از تکراری شدن محتوای شما می شوند. در این مقاله مفهوم ریدایرکت چیست ؟ معرفی انواع redirect را به شما معرفی کردیم . امید است مطالب این گفتگو مفید واقع شده باشد.جزییات بیشتر از مبحث ریدایرکت را میتوانید در صفحه سئو سایت در شیراز دنبال کنید.

مطالعه بیشتر

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *