در بین خطاهای احتمالی فراوان مشاهده شده در سایت های وردپرسی ، خطای 404 است. این خطا یکی از مهمترین مشکلاتی است که موقع تغییر پیوند یکتا در سایت وردپرس اتفاق می افتد. خطای 404 به دلایل زیادی ایجاد می شود که در مقاله خطای ۴۰۴ چیست ؟ آموزش رفع ارور 404 در وردپرس به بررسی آنها می پردازیم. همچنین روش های برطرف کردن ارور 404 را به شما نشان می دهیم.
خطای ۴۰۴ چیست؟
آنچه در این مطلب میخوانیم
یکی از رایج ترین خطاهایی که در هر وبسایت مشاهده می شود و بدین معنی است که مسیری که شما درخواست داده اید یافت نشده است خطای 404 میباشد. در این مواقع شما با عبارت های error 404 یا Not found 404 مواجه خواهید شد. یعنی مرورگر به سرورهای شما متصل شده است اما نمی تواند منبع درخواست شما را پیدا کند. این خطاها گاهی بطور غیر قابل پیش بینی اتفاق می افتند ولی گاهی اوقات پس از تنظیمات در وردپرس ایجاد می شوند. خطای 404 با انجام تغییر در وردپرس، تغییر پیوندهای یکتا و فایل یا دایرکتوری از دست رفته در وردپرس برطرف می شود. این خطا یک کد وضعیت از پروتکل http و یکی از خطاهای مهم دسته 404 است.دراین مقاله رفع ارور 404 در وردپرس را مرحله به مرحله بیان می کنیم.
آموزش رفع ارور 404 در وردپرس
رفع ارور 404 در وردپرس کار راحتی است و 99 درصد از ارورهای 404 در صفحه مدیریت محتوای وردپرس برطرف می شود. بعد از تغییر پیوند یکتا یا Permalink می بایست مراحل زیر را برای رفع ارور 404 در وردپرس اجرا کنید.
روش اول ) به روزرسانی پیوند های یکتا سایت وردپرس
هنگام برخورد با خطای 404، یکی از علت های احتمالی آن پیوند یکتا است. آسان ترین روش برای رفع ارور 404 در وردپرس، بروزرسانی پیوند یکتا از طریق داشبورد وردپرس است. ابتدا وارد بخش تنظیمات و سپس پیوند های یکتا را انتخاب کنید، سپس گزینه ذخیره تغییرات را کلیک کنید. همین و دیگر نیاز به انجام کار خاصی نیست .
روش دوم ) رفع ارور 404 در وردپرس با استفاده از افزونه یواست سئو Yoast SEO
در این مرحله از آموزش رفع ارور 404 در وردپرس، با استفاده از افزونه Yoast SEO نیازی به تغییرات یا تنظیمات خاصی ندارید و روش بسیار ساده ای است. افزونه یوست سئو خود نیز بصورت خودکار کاربرانی را که وارد Permalink قدیمی شدن به صورت ریدایرکت 301 به Permalink جدید هدایت می کند. در اینصورت کاربران دیگر با خطای 404 مواجه نمی شوند و هنگامی که پیوند یکتای خود را تغییر می دهید افزونه یوست سئو طبق ID شما شناسایی می کند. سپس بدون تاثیر گذاری روی امتیاز سئوی شما، شما را به پیوند یکتای جدید هدایت می کند.
روش سوم ) رفع خطای 404 در ورپرس با کمک افزونه رنک مث
اگر در سایتتان از افزونه رنک مث به جای یواست سئو استفاده می کنید نگران نباشید . نیازی به تغییر این افزونه و نصب مجدد افزونه یواست سئو نیست .چرا که خوده افزونه رنک مث هم قابلیت ریدایرکت را دارد .
از منو rank-math به بخش پیشخوان افزونه رنک برید و گزینه ( تغییر مسیر ها یا ریدایرکت ) را فعال کنید. بعد از فعال سازی این آیتم گزینه تغییر مسیر به منو rank-math اضافه میشود. با کلیک بر روی تغییر مسیرها به صفحه زیر هدایت میشوید.
در اینجا برای ریدایرکت یک ادرس کافیه بر روی دکمه ( افزودن جدید) کلیک کنید.
در قسمت ( url مبدا) لینک صفحه 404 خود را وارد کنید. و در بخش url مقصد لینکی را وارد کنید که میخواهید کاربر به آن صفحه ریدایرکت شود.
در بخش (نوع تغییر مسیر) میتوانید تغییر مسیر دلخواه را انتخاب کنید . در صورتی که لینک مبدا برای همیشه دیگر در دسترس نیست بهتر است از تغییر مسیر 301 استفاده نمایید. برای ثبت این ریدایرکت کافیه که بر روی دکمه( افزودن تغییر مسیر) کلیک کنید.
تاثیر ارور 404 در سئو سایت
خطای 404 خود به تنهایی روی سئو سایت تاثیر منفی ندارد، اما دلیل بوجود آمدن این ارور در سئو سایت تاثیر منفی می گذارد. برای مثال اگر کاربران URL را اشتباهی وارد کند، و ارور 404 را مشاهده کند، برای سایت شما هیچ مشکلی ایجاد نمی شود. اما اگر از طرف مدیر سایت URL خراب باشد یا دارای مشکلات و اشتباهاتی باشد، توانایی گوگل در خزیدن سایت شما کم می شود و سئو سایت وارد مرحله خطرناکی می شود. اگر به هر دلیل سایت شما ارور 404 بدهد، ورودی ها از سمت گوگل به سایت شما از نظر تجاری برای بیزینس شما مضر است. بنابراین هنگامی که خطای 404 برای سایت شما بوجود آمد، بلافاصله برای رفع ارور 404 در وردپرس اقدام کنید. به هیچ عنوان نسبت به این خطاها بی تفاوت نباشید و از طریق آموزش رفع ارور 404 در وردپرس که در مقاله توضیح دادیم نسبت به برطرف کردن آنها تلاش کنید.
پیدا کردن ارور های 404
بطور کلی خطای 404 به چند دلیل برای سئو سایت شما مضر و خطرناک است. بزرگترین و مهمترین دلیل ناامید شدن کاربران از سایت شما هستند. ارور 404 علاوه بر تجربه کاری ضعیف، بطور غیر مستقیم در سئو یا بهینه سازی موتور جستجو تاثیر بد می گذارد. درصورتیکه خطای 404 بر اثر خرابی لینک داخلی یا خارجی باشد، باعث پایین آوردن ارزش لینک می شود. چنانچه در قسمت های خاص سایت ارور را مشاهده کردید، برای رفع ارور 404 در وردپرس به یک تاکتیک هدفمند نیاز دارید. برای این کار دو راهکار مهم در نظر گرفته ایم:
- لینک های خراب سایت خود را اصلاح کنید تا اطمینان حاصل کنید که کاربران را بطور تصادفی به مطالب ناموجود هدایت نکنید.
- اگر خطای 404 رفع نشد می بایست تغییر مسیر را تنظیم کنید تا به جای نمایش خطای 404، کاربران بطور اتوماتیک به آدرس اینترنتی درست هدایت شوند.
برای متوقف کردن خطای 404 باید مطمئن شوید هیچ پیوند خرابی در سایت خود ندارید. ابتدا سایت خود را با استفاده از افزونه Broken Link Checker اسکن کنید. بعد از اینکه افزونه را نصب و راه اندزی کردید جهت نمایش گزارش کار وارد مرحله Tools – Broken- Links شوید. در صورتی که این افزونه یک لینک خراب پیدا کرد، می توانید از طریق رابط افزونه آن را اصلاح کنید.
به طور کلی میتوانیم از طریق روش های زیر ارورهای 404 سایتمان را پیدا کنیم:
- Google Analytics
- Google Search Console
- The Redirection plugin
نتیجه گیری
بطور کلی خطای 404 برای کاربران سئو و وردپرس ناامید کننده است. اما همانطور که در مقاله خطای ۴۰۴ چیست؟ آموزش رفع ارور 404 در وردپرس بازگو کردیم، روش های “رفع ارور 404 در وردپرس” به راحتی می توانند خطاهای سایت خود را برطرف کنید. امیدواریم با خواندن این بحث برای ارتقاء سئو سایت های خودتان بیشتر تلاش کنید و همیشه بر ارورهای سایت نظارت داشته باشید. مطالعه بیشتر
بدون دیدگاه