نقش کاربران در وردپرس و سطوح دسترسی

نقش کاربران در وردپرس و سطوح دسترسی

تعیین و دانستن نقش هر کاربری در وردپرس حائز اهمیت است . در جلسه طراحی سایت در شیراز بصورت مختصر به بیان نقش های کاربری در وردپرس پرداختیم . اما در این مقاله به بررسی دقیق نقش کاربران در وردپرس و سطوح دسترسی این نقش ها میپردازیم . پس تا انتهای این مقاله با دقت زیاد با ما همراه باشید .

 

نقش کاربران در وردپرس و سطوح دسترسی

منظور از نقش کاربران در وردپرس این است که مدیریت سایت مشخص کند که مثلا کاربر a  فلان دسترسی ها را داشته باشد و کاربر b  فلان دسترسی را داشته باشد . این امکان بسیار خوب به ما کمک میکند تا بتوانیم کاربرانی را در سطوح دسترسی مختلف ایجاد و مدیریت کنیم .

وردپرس بصورت پیشفرض دارای پنج نقش کاربری میباشد . 1- مدیرکل 2- ویرایشگر 3- نویسنده 4- مشارکت کننده 5- مشترک

در زیر به بررسی هر یک از این نقش ها میپردازیم :

 

1-مدیر کل

نقش مدیرکل کامل ترین سطح دسترسی در وردپرس میباشد. کاربری که نقش کاربری ان به عنوان ” مدیرکل ” تعیین شده است میتواند پست یا مقاله جدید اضافه کند مقاله های خود و دیگران را ویرایش و یا حذف کند . کاربر جدید اضافه کند اطلاعات کاربری را ویرایش کند  و… همچنین میتواند مدیریت کاملی را بر روی قالب سایت و افزونه های سایت داشته باشد. بالاترین نقش کاربری در وردپرس مدیر کل است .

 

2-ویرایشگر

کاربرانی که نقش ویرایشگر را دارا هستند به طور کلی میتوانید بر روی محتوای سایت مدیریت کاملی را داشته باشند. این نوع نقش کاربری میتواند پست های ارسالی توسط دیگر کاربران را ویرایش ، حذف یا اضافه و یا منتشر کنند. یکی دیگر از دسترسی این نقش حذف یا ویرایش نظرات ارسالی کاربران میباشد .

حتما بخوانید  آموزش نصب قالب وردپرس

پس اگر میخواهید مدیریت محتوای سایت خود را به فرد دیگری بسپارید اما نگران این هستید که به پنل مدیریتی و تنظیمات سایت شما دسترسی پیدا خواهد کرد . با انتخاب نقش کاربری ان شخص به ” ویرایشگر ” سطح دسترسی ان را میتوانید محدود نمایید.

 

3-نویسنده

اگر برای نوشتن پست های سایت خود یک فرد غریبه را استخدام کردید و باز هم نگرانی دسترسی ان شخص به مدیریت و پنل کامل سایت خود هستید . اصلا نگران نباشید!!! نقش ” نویسنده” اینجا به کمک شما می آید . با انتخاب نقش نویسنده برای هر کاربری ان شخص میتواند پست جدید بنویسد ، انتشار دهید یا ویرایش کند . و حتی بعد از انتشار این امکان را دارد که پست خود را حذف کند.

امکان استفاده از دسته بندی های موجود برای این نقش کاربری وجود دارد. اما نمیتواند دسته بندی جدیدی را ایجاد کنند و همچنین این نقش کاربری میتواند تگ های مورد نظر خود را برای مقاله اش ایجاد نماید. امکان تایید یا حذف نظرات برای این نقش کاربری وجود ندارد . و این کاربران هیچ دسترسی به تنظیمات و افزودن یا حذف افزونه و قالب سایت ندارند .

 

4- مشارکت کننده

این نقش کاربری میتواند پست جدید اضافه کند و حتی پست های قبلی خود را ویرایش کنند . اما اجازه انتشار پست خود را در این نقش کاربری ندارند . همانند نقش نویسنده امکان ایجاد دسته بندی جدید را ندارند اما میتوانند از دسته بندی های موجود استفاده و همچنین تگ های مورد نظر را اضافه کنند.

یکی از مشکلات این نقش این است که نمیتوانند فایلی را بارگزاری کنند . اما راهی وجود دارد که بتوان این امکان را برای این نقش اضافه کرد.

 

5-مشترک

نقش مشترک در واقع هیچ دسترسی خاصی ندارد . فقط میتوانند در سایت شما وارد شوند و اطلاعات کاربری خود را مدیریت یا ویرایش کنند . همچنین امکان تغییر رمز خود را دارند.معمولا در سایت ها نقش پیشفرض کاربران جدیدی که ثبت نام می کنند را بر روی مشترک تنظیم می کنند.

حتما بخوانید  وردپرس چیست؟ چگونه با وردپرس سایت بسازیم؟

این نقش کاربری نمی توانند پستی اضافه کند یا نظرات را تایید یا حذف کنند و هیچ دسترسی خاص مدیریتی را ندارند.

 

سفارشی کردن نقش‌های کاربری در وردپرس

یکی از امکاناتی خوبی که برای نقش های کاربری وجود دارد این است که شما میتوانید سطوح دسترسی نقش های کاربری را ویرایش کنید. و دسترسی های مورد نظر را حذف یا اضافه کنید.البته این امکان بصورت پیشفرض در وردپرس وجود ندارد .

برای سفارشی کردن نقش های کاربری نیاز به نصب افزونه Capability Manager Enhanced   در سایت خود دارید. بعد از فعالسازی این افزونه به راحتی می توانید نقش های کاربری مورد نظر خود را ویرایش کنید .

 

ایجاد نقش کاربری جدید در وردپرس

بسیاری از سایت ها هستند که نیاز دارند به ایجاد یک یا چند نقش کاربری با سطوح دسترسی مورد نظر خود . وردپرس بصورت خودکار امکان اضافه کردن نقش کاربری را ندارد . برای این منظور نیاز به نصب افزونه User Role Editor by Members  دارید .

این افزونه کاملا فارسی بوده و به راحتی می توانید با ان کار کنید . اگر طریقه نصب افزونه را بلد نیستید اموزش نصب افزونه در وردپرس را حتما ببینید.

 

سخن آخر ..

اهمیت نقش کاربران در وردپرس و سطوح دسترسی قطعا بر کسی پوشیده نیست. ویرایش یا افزودن نقش های کاربری یکی از امکانات بسیار خوب وردپرس است که این امکان کمک شایانی را به مدیران سایت ها می کند. با تعیین نقش های کاربری در وردپرس میتوانید سطوح امکاناتی مختلفی را به کاربران خود بدهید.

اگر سوال یا مشکلی در این زمینه برای شما پیش امد میتوانید ان را در بخش نطرات همین صفحه اعلام کنید تا کارشناسان رویال سایت شما را راهنمایی کنند.

 

در پایان اگر دوست دارید شما هم یک طراح حرفه ایی سایت بشید حتما سری به صفحه اموزش طراحی سایت در شیراز ما بزنید . همچنین در صورتی که برای وب سایت خود نیاز به هاست داشتید پلن های هاست سی پنل ارزان رویال سایت اماده میزبانی از وب سایت های شما خوبان است.

حتما بخوانید  تشخیص قالب وردپرس استفاده شده در سایت

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *