نقشه سایت چیست ؟ چگونه site map بسازیم ؟

نقشه سایت چیست ؟ چگونه site map بسازیم ؟

به جرات می توان گفت که یکی از مهم ترین راه ها و فعالیت هایی که هدف آن بهینه سازی محتوا و همچنین بهبود سئو است، ثبت نقشه وبسایت خود در گوگل است. در واقع زمانی که گوگل به مشاهده سایت مپ شما می پردازد، بهتر می تواند موضوع اصلی سایت را درک کند و همین امر تاثیر بسزایی روی سئو سایت دارد. در این مطلب از رویال سایت، ما تصمیم گرفتیم تا مبحث مهم ساخت سایت مپ را مورد بررسی قرار دهیم. اگر به دنبال درک صحیح و مناسب از Site Map هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. ما نیز در تمامیه پروژه ها طراحی سایت در شیراز از سایت مپ استفاده میکنیم.

 

نقشه سایت یا site map  چیست ؟

نقشه سایت در واقع یکی از انواع مدل های محتوای وبسایت شما است که اختصاصی برای کاربران سایت و همچنین موتورهای جستجو، ساخته می شود. اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم، site map لیستی است که از صفحاتی بر اساس موضوع، XML (نمودار سازمانی) ساخته شده و به صورت یک سلسله مراتب به یک دیگر متصل شده اند. این لیست، درستورالعمل هایی را ارائه می دهد که مختص خزیدن موتورهای جستجو در سایت است.

ناگفته نماند که در کتاب هایی که مخصوص طراحی سایت چاپ شده اند، آمده است که نقشه سایت دقیقا مانند نقشه ای است که ما در سفر برای شناخت بهتر شهرها، استفاده می کنیم. درواقع این نقشه به گوگل این امکان را می دهد که راحت تر صفحات مهم سایت شما را شناسایی کند. ساخت سایت مپ بسیار مهم است؛ زیرا اگر حتی لینک سازی داخلی نیز به درستی انجام نشود، باز هم گوگل می تواند به خوبی صفحات را شناسایی کند.

 

چرا باید سایت مپ سایتمان را ایجاد کنیم ؟

چرا باید سایت مپ سایتمان را ایجاد کنیم ؟

هدف از ایجاد سایت مپ به شرح زیر است:

  • نمایش محتوای درون سایت به مخاطبین هدف
  • خوانا بودن محتوای سایت برای گوگل
  • ساختار منظم محتوا
  • درک بهتر سایت توسط کاربران
حتما بخوانید  آموزش و نحوه نوشتن رپورتاژ | چگونه رپورتاژ بنویسیم

با توجه به این موارد، می توان گفت که ” ساخت نقشه سایت ” از اهمیت بسیاری برخوردار است. قبل از این که به سراغ آموزش ساخت سایت مپ برویم، بد نیست نگاهی به انواع site map بی اندازیم.

 

معرفی انواع نقشه سایت

نقشه سایت را می توانید از لحاظ ساختاری به چند دسته تقسیم کنید. مهم ترین این دسته ها که امروزه نیز توسط بسیاری از وبسایت ها مورد استفاده قرار می گیرد، HTML و XML است.

نقشه سایت HTML

این نقشه به زبان Hyper text Markup Language یعنی زبان نشانه گذاری ابرمتنی، نوشته شده است. در واقع این نقشه سایت اطلاعاتی درباره صفحات وبسایت و موقعیتشان در سایت را ارائه می دهد. HTML سایت مپ به صورت دیداری برای کاربران ارائه می شود. آنها می توانند به راحتی از این نقشه به قسمت های مختلف سایت دسترسی پیدا کنند.

سایت مپ XML

این نقشه به زبان Extensible Markup Language یعنی زبان نشانه گذاری قابل توسعه، نوشته شده است. این سایت مپ تنها یک کارایی دارد و آن هم نشان دادن محتوای سایت برای خزنده های موتور جستجو است و کاربران سایت امکان مشاهده کردن این نقشه سایت را ندارند.

شما می توانید با استفاده از یکی از سایت مپ های اشاره شده و همچنین خرید اکانت moz ، بهینه سازی سئو سایت خود را به بهترین حالت انجام دهید.

ساخت سایت مپ برای وردپرس

ساخت سایت مپ برای وردپرس

روش های مختلفی وجود دارد که شما می توانید با استفاده از آنها به ساخت سایت مپ بپردازید.

ساخت نقشه سایت با افزونه یواست سئو

 یکی از روش های ساخت site map، استفاده از افزونه یواست سئو است. در واقع با این افزونه می توانید یک نقشه سایت کامل و بی نقص را برای خود به همراه داشته باشید.

برای ساخت سایت مپ برای وردپرس به همراه افزونه یواست سئو، ابتدا به صورت پیش فرض نقشه وردپرسی برای شما شکل می گیرد و شما برای اطمینان از فعال بودن این ویژگی می توانید از این منوی سایت وردپرس خود استفاده کرده و سپس گزینه عمومی را انتخاب کنید.

حتما بخوانید  اموزش پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی

 سپس روی تب “امکانات” کلیک کنید.

ساخت نقشه سایت وردپرس با افزونه یواست سئو

در قسمت نقشه ‌های XML سایت می‌ توانید از روشن بودن این گزینه مطمئن شوید. در این حالت می ‌توانید عبارت “sitemap_index.xml” را به آخر دامنه سایت خود اضافه کنید تا نقشه سایت شما باز شود.

 

ساخت سایت مپ در رنک مث

شما می توانید با استفاده از افزونه رنک مث هنگام نصب و پیکربندی این افزونه وردپرس نقشه سایت را فعال کنید. ابتدا وارد پیشخوان وردپرس شوید و سپس نقشه سایت را فعال کنید و وارد تنظیمات سایت مپ شوید. در این بخش می توانید مواردی همچون:

  • پیوندها در نقشه سایت
  • تصویر در نقشه سایت
  • شامل تصاویر شاخص
  • مستثنی کردن نوشته‌ ها و دسته ها
  • پینگ موتورهای جستجو

را اعمال کنید. پس از آن می توانید از قسمت انواع پست ها تعیین کنید که چه مدل از پست تایپی در سایت مپ قرار بگیرد. در این زمینه می توانید از متخصصان رویال سایت کمک بگیرید تا بهترین مدل پست تایپ ها در سایت مپ شما قرار بگیرد.

اگر بعد از نصب افزونه رنک مث در بخش راه اندازی سریع سایت مپ را فعال نکرده اید . میتوانید با رفتن به بخش rank math و سپس پیشخوان گزینه site map را فعال کنید.

ساخت سایت مپ با افزونه رنک مث

شایان ذکر است که در قسمت طبقه بندی ها نیز می توانید تمامی برچسب ها را نظم داده و هر پست را با توجه به آرشیوی که برای آن ساخته شده است، ارائه دهید.

 

ساخت سایت مپ با افزونه  google sitemap generator

ساخت سایت مپ به همراه افزونه google sitemap generator بسیار ساده و سریع است. با استفاده از این افزونه، می توانید از تنظیمات پیش فرض آن استفاده کنید و خود تغییراتی را در آن اعمال نکنید. ابتدا به بخش مدیریت وردپرس وارد شوید؛ سپس از زیر منوی تنظیمات گزینه XML-SITEMAP را انتخاب کنید.

برای نصب افزونه میتوانید به بخش افزونه ها > افزودن برید و سپس در کادر جستوجو عبارت google sitemap generator را وارد و افزونه را نصب و فعالسازی کنید.پس از نصب و فعال سازی، عبارت sitemap.xlm در انتهای آدرس سایت شما دیده می شود.

حتما بخوانید  ریدایرکت چیست ؟ معرفی انواع redirect

در واقع ادرس سایت مپ شما میشود : site.ir/sitemap.xlm

 

مزایای استفاده از نقشه سایت

از نظر فنی، شما نیازی به نقشه سایت ندارید. با سرعت کار گوگل بات (و سایر ربات های موتور جستجو)، سایت شما برای مخاطبان هدف نمایان می شود؛ اما گوگل این تضمین را به شما نمی دهد که بدون نقشه بتواند به خوبی سایت را شناسایی کند و مطالب آن را درک کند.اگر دوست دارید سریعتر به نتیجه و ارتقا رتبه برسید میتوانید از خرید رپورتاژ دانشگاهی نیز استفاده نمایید.

نقشه سایت در واقع با انجام این دو کار، نگرانی هایی بابت دیده نشدن وبسایت بین موتورهای جستوجو را کاهش می دهد:

  • سایت مپ لیستی از تمام صفحات سایت شما تشکیل شده می دهد، بنابراین Googlebot به درستی به کاوش خود می پردازد.
  • نقشه سایت شامل فراداده یا اطلاعات متنی در مورد هر صفحه است. این داده ها به ربات ها می گویند که صفحات چگونه سازماندهی شده اند و چگونه با یکدیگر ارتباط دارند، آخرین بار کی به روز شده اند و غیره.

نقشه سایت برای اطمینان از اینکه Googlebot تمام محتوایی را که ارائه می‌دهید، می ‌بیند و نحوه سازماندهی آن را درک می‌ کند، ضروری است. شما می توانید با خرید هاست سی پنل ارزان از رویال سایت و راه اندازی وب سایت خود، با ارائه نقشه سایت و بهینه سازی سئو می توانید به خوبی آن را مدیریت کنید.

 

نتیجه گیری

سئوی بهینه سازی شده به همراه نقشه سایت، تاثیر بسیار بیشتری روی وب سایت شما و ارائه مطالب در موتور جستجوگر دارد تا صرفا استفاده از کلمات کلیدی در محتوای سایت. ایجاد نقشه سایت یکی از بهترین و ساده ترین راه ها برای بهینه سازی سئو است. این لیست از صفحات به خزنده های موتورهای جستجو هر آنچه را که باید در مورد صفحات و ساختار سایت شما بدانند، اطلاع می دهد. با توجه به سه افزونه معرفی شده در این مطلب، می توانید نقشه سایت خود را ارائه دهید. آیا افزونه دیگری را می شناسید که در این زمینه کاربردی است؟ می توانید پیشنهادات و نظرتان خود را برای ما کامنت کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *